UÇAK BİLETİ ARAMA
FLIGHT TICKET SEARCH
ESTONYA

Kuruluş: 24 Şubat 1918

Ulusal Dil: Estonca

Başkent: Tallin

Nüfus: 1.340,415

Para Birimi: Euro

 

İş veren olarak Estonya vize başvurusu

- Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Estonya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
- Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
- Vergi Levhasının Fotokopisi
- İmza Sirküleri Fotokopisi
- Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
- Hesap Cüzdan Fotokopisi
- Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
- Kredi Kartları Fotokopisi
- Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
- Ticari Seyahatleriniz İçin Estonya’ daki Firmadan Davetiye ( Estonya’ dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Estonya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
- 2 Adet fotoğraf biometrik ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
- Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
- Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Bordrolu Çalışan olarak Estonya vize başvurusu

- Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Estonya konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
- Şirketin imza sirküleri
- Vergi levhasının fotokopisi
- Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
- Ticari sicil gazetesi fotokopisi
- Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SGK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SGK işe giriş bildirgesi )
- 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
- Son üç aylık bordro fotokopisi
- Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
- Gayrimenkul tapu fotokopisi
- Kredi kartları fotokopisi
- Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
- Ticari Seyahatleriniz İçin Estonya daki Firmadan Davetiye ( Estonya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Estonya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
- 2 Adet fotoğraf biometrik ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
- Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
- Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Ev Hanımı olarak Estonya vize başvurusu

- Estonya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
- Gayrimenkul tapu fotokopisi
- Hesap cüzdan fotokopisi
- Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
- 2 Adet fotoğraf biometrik ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
- Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
- Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
- Eşinin geçerli yada eski Estonya  vizesi varsa fotokopileri

Öğrenci olarak Estonya vize başvurusu

- Estonya Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
- Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
- 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Estonya ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
- Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
- 2 Adet fotoğraf biometrik ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
- Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
- Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
- Anne veya Babanın geçerli yada eski Estonya vize si varsa fotokopileri

Emekli olarak Estonya vize başvurusu

- Estonya Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
- Emekli cüzdanı fotokopisi
- Sağlık karnesi fotokopisi
- Gayrimenkul tapu fotokopisi
- Banka cüzdan fotokopisi
- 2 Adet fotoğraf biometrik ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
- Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
- Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Kapalı Gruplar İçin Estonya vize başvurusu (Turu Düzenleyen Firmadan)

- Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben dilekçe (İmza yetkisi olan imzalayacaktır)
- Grup isim listesi, masraflar şirketimiz tarafından karşılanıyor ibaresi olmalıdır.
- Vergi Levhası fotokopisi
- Faaliyet Belgesi (yeni tarihli ve orijinal)
- İmza Sirküleri (yeni tarihli ve fotokopi olabilir)
- Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi


Avrupa ülkesi ve diğer bazı ülkeler 10 yıldan daha eski pasaportla yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir.

Estonya Temsilcilikleri

 Ankara Büyükelçiliği

Adres: Gölgeli sokak No: 16 Gaziosmanpaşa / Ankara

Tel: 0(312) 405 69 70

Fax: 0(312) 405 69 76

Web: www.vm.ee

E-mail: embassy.ankara@mfa.ee 

 

Başvuru Bölgeleri

Bölge: Ankara Temsilciligi

Adıyaman, Ayfon, Ağrı, Aksaray, Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İçel, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak

 

 

Copyright 2017 © Belmondo Travel. All rights are reserved by Belmondo Travel.
designed by mescomedia